TRF másodszor!

2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, mely a fiatal autóőrülteknek és a régi autók kedvelőknek is szóló: „Tuning és Retro Fesztivál”  Okt. 14-15. hétvégén kerül megrendezésre a hazai autós szezonzáró a fővárosban. A Magyar Vasúttörténeti Park és a hozzá kapcsolt, összesen 10 hektáros fesztiválterület várja a látogatókat. Saját parkolóink díjmentesen lesznek használhatók a TRF látogatói számára. (csak azok vehetik igénybe a parkolóinkat, aki a rendészek utasítása szerint parkolnak le)

A kiállítások és a programok zárt térben és a szabadban is lesznek. Rossz idő esetén a hatalmas mozdonyfűtőházban lehet meghúzódni. Itt lesz a fő látványosság: oldtimer autók, felspécizett retro autók és TOP tuning autók kiállítása. Koncepciónk a régi és a modern autók párba állítása. Lesznek egyedi autók is kiemelve és lesznek külföldi kiállítók. Autóépítő és restaurátor műhelyek, klubok és magángyűjtők fogják elhozni a TRF-re a legszebb autóikat. Válogatott oldtimer gyöngyszemek és a legszebb tuning autók lesznek bemutatva a TRF-en!

A kiállításon ugyanazon gyártók oldtimer és modern változatai lesznek párba állítva. A régi autókban kevésbé jártas látogatók megtudhatják pl., hogy az Audi 4 karikája 4 márka összevonásából alakult ki: Wanderer, Horch, DKW, Auto Union.

A régi autók felújításának két alapvető stílusirányzata lesz egymással szembe állítva: muzeális minősítésű oldtimer autók az ugyanolyan típusú „retro tuning” egyedi stílusban átépített autókkal lesznek párban kiállítva. Máshol még nem látott autók és külföldi különlegességek is lesznek!

Szép oldtimeredet vagy egyedi építésű autódat bemutatnád? Fotós jelentkezésedet ide küldheted el: www.tuningretro.hu  

A szabadtéri területeken mindenütt látványos kiegészítő programok lesznek elhelyezve: Cartsyling Tuningautó Találkozó (szo.), autó hifi és kipufogó hangzás verseny (szo.), OT Találkozó (vas.), USA autó Találkozó (vas.), Tuning Klubtalálkozó (vas.), versenyautók, luxus sportautók, Kalandjárók Kiállítás, stb… Hagyományőrző és gasztro programok: Kézműves utca, Csabai Tájház, Gasztro utca, sütöde és piknik park a Díszkútnál.

A gyerek számára sok díjmentesen használható játék és program lesz: légcsúszda, íjászat, játszótér, arcfestés, vasútmodell kiállítás, terepasztal kiállítás. A gyerekek ajándék plüsfigurát kapnak tőlünk, ha ellátogatnak a Víztorony Parkban lévő tuningautós helyszínre. Itt látványos forgó színpadon egyenként kerülnek bemutatásra a találkozók autói: oldtimerek, retro tuning autók, sportautók és a tuning autók. Nézd meg az autókat és tudj meg róluk mindent a gazdájuktól! Nem csak láthatod, hanem meg is szólalnak majd az autók.

Vasúttörténeti Pak olajszagú retro helyszínen a vasutas programok mind életre fognak kelni a TRF-en: sínautó, hajtány, kerti vasút, lóvasút, mozdonyforgató és felfűtik a hatalmas Truman gőzöst. Mindezek ki is lesznek próbálhatók! A nagy Parkban sétálva sok látványossággal találkozhatnak a látogatók: aranyhalas tó, díszkút és Európa legnagyobb gőzmozdony kiállítása. A vasútikocsi kiállításon sok frissen restaurált jármű lesz látható, többek között az Aranyvonat, holokauszt emlékvonat, löveg szállító vasúti kocsi, Horthy kormányzó tárgyaló kocsija, stb… A háztáji termék vásáron a termelőktől közvetlenül lehet megvenni a házi kolbászt, sajtot, mézet, lekvárt és a kézműves portékákat.

Örömmel látjuk, hogy a fiatal korosztály számára egyre népszerűbbek a régi idők masinái és a nosztalgia hangulata. A fesztiválunkon a családok apraja és nagyja megtalálta a számára legérdekesebb programot. A fiatal tunerek a TRF rendezvényünkön ízelítőt kaphatnak a családos életből.

2023-as TRF újdonsága lesz a retro zenei programok. A vasútikocsi színpadon régi idők zenéit előadó bandák fognak fellépni szombaton és vasárnap is. Az autó szépségversenyek eredményhirdetései is a vasútikocsi színpadon lesznek. Szombaton és vasárnap is 17:00-kor lesz a díjeső. Fotózd le a legszebb autók alkotóit!

A végére is tartogatunk egy látványosságot. Vasárnapi eredményhirdetés előtt 16:00-kor a „Törvényenkívüliek” kaszkadőr csoport bemutató programjában egyikőjük fel lesz gyújtva élő előadásban. Nézd meg te is hogy megpörkölődik-e a pacák!

TRF fesztiválunkra elővételben nem árusítunk belépőjegyet.

A jegyeket csak a helyszínen, a fesztivál nyitvatartási idejében lehet megvenni, a következő fizetőeszközökkel: készpénz, bankkártya és OTP SZÉP kártya.

Jegy árak: felnőtt jegy 6.000Ft, gyerek jegy 5.000Ft, nyugdíjas jegy 5.000Ft.

*Kivétel ez alól a TRF VIP csomag, mellyel az AMTS prémium kiadványát, a 2024-es Miss AMTS naptárt, valamint limitált kiadású AMTS nyakpántokat is kapsz a páros belépő mellé. Az így vásárolt jegyekkel a rendezvény VIP bejáratán léphetsz be (elkerülve a sorban állást), továbbá egy ajándék MONSTER energiaitalra is vendégünk vagy a helyszínen!

Kattints ide és szerezd be VIP csomagod most! https://shop.amts.hu/termekcimke/trf/

Kiállítóink a körfűtőház aulájában kialakított VIP részen pihenhetnek.

Az autóval érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak a park mögötti parkolóinkban.

A helyszín kerékpárúton és tömegközlekedéssel is megközelíthető.

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk itt találhatók: www.trf.hu

Vegyél rész facebook nyereményjátékainkon! Kövesd a „Tuning és Retro Fesztivál” közösségi oldalát és oszd meg valamelyik posztunkat. Ezzel részt veszel a belépőjegy nyeremény-sorsolások egyikén.

Élményekben gazdag autós szezonbúcsúztató fesztiválozást kívánnak a szervezők!

Balázs, Laci és Tamás