Tuning és Retro Fesztivál 2022’ házirendje

 1. A parkolás a rendezvény parkolóiban díjmentes, de csak akkor lehet igénybe venni, ha a rendészek által mutatott helyre parkolnak le. A közlekedő útba parkoló járműveket a tulajdonos költségére elszállíttatjuk! A parkolókat csak a Tuning és Retro Fesztivál látogatói vehetik igénybe. A parkolókban max. 5km/h sebességgel és a terepviszonyok figyelembe vételével lehet közlekedni. A parkolókban hagyott járművekre és a járművekben hagyott értékekre a szervező nem vállal felelősséget.
 2. A rendezvényre való belépéssel minden látogató elfogadja az Oldtimer Show Kft. házirendjét! A rendezvényt mindenki csak a saját felelősségére látogathatja.
 3. Minden belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít. Amennyiben a látogató kilép a rendezvény területéről, a belépőjegye érvényét veszíti. A megvásárolt jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók, kivétel a pénteki jegy, ami csak pénteken használható fel.
 4. A belépőjegyek a helyszínen, a rendezvény nyitvatartási idejében vásárolhatók meg az alábbi módokon: készpénz, mindhárom fajta SZÉP kártya, mindenféle bankkártya.
 5. A belépőjegyek sem tévedésre hivatkozva sem az időjárásra hivatkozva nem válthatók vissza!
 6. A belépőjegyek továbbértékesítése TILOS! A jegyüzérkedést és a jegyhamisítást a törvény bünteti!
 7. 2022-től az Oldtimer Show Kft. rendezvényeire az uzsonnát (szendvics és tea) be lehet vinni. Ez csak a saját vagy a család részére szolgáló egyszerű ételre vonatkozik. Alkoholt és melegkonyhai készítményeket nem lehet bevinni! A rendezvényen étel készítése és étel melegítése TILOS!
 8. Kereskedelmi céllal a rendezvényre bármilyen élelmiszert vagy egyéb terméket bevinni TILOS! A rendezvényen TILOS az engedély nélküli reklám tevékenység! Ez vonatkozik a szórólapozásra vagy a szóban történő termék és szolgáltatás ajánlásra is. A rendezvényre reklám öltözetben belépni nem lehet!
 9. A bejáratoknál a biztonsági szolgálat kérésére a táskákba bepillantást kell engedni. A veszélyes tárgyakat és pirotechnikai eszközöket bevinni TILOS! A bizt. szolgálat a ruházat átvizsgálását is kérheti biztonsági okból.
 10. A rendezvény területén járművel (autó, motor, kerékpár, roller, gördeszka, segway, stb…) behajtani és ezekkel ott közlekedni TILOS!
 11. Víztorony Park területén a „Tuningautó Találkozó” résztvevői max. 5km/h sebességgel közlekedhetnek.
 12. A park területére kutyát (kis testű táskában hordhatót sem) vagy más élő állatot bevinni TILOS! A tiltás a Vasúttörténeti Parkra és a Víztorony Parkra egyaránt vonatkozik.
 13. A rendezvényre fényképezőgépet és kamerát be lehet vinni, de csak magáncélú felhasználásra lehet felvételeket készíteni. Üzleti célból a rendezvényen készült felvételeket felhasználni TILOS! Tilos a rendezvényről élő videót közzé tenni! TV stáboknak és egyéb médiáknak a tudósítási és filmezési szándékukat előre be kell jelenteni a szervezőnek itt: iroda@oldtimershow.hu
 14. A rendezvényen készülő fotókon és filmfelvételeken feltűnhetnek a látogatók, ám ezzel kapcsolatban semmilyen igénnyel nem léphetnek fel a szervező, a média, vagy a Vasúttörténeti Park felé.
 15. A rendezvényre 14 éven aluli látogatók csak felnőtt korú kísérővel együtt léphetnek be.
 16. A rendezvény bizonyos programjai a jellegükből adódóan nem akadálymentesek. A látogatók tudomásul veszik, hogy a Vasútt. Parkban és a Víztorony Parkban történő sétálás közben balesetveszélyes akadályokkal (aknák, sínek, macskakő, murva, padkák), mozgó vasúti járművekkel és mozgó autókkal találkozhatnak. Az esetleges baleseti sérülésekért sem a Vasúttörténeti Park, sem az Oldtimer Show Kft. nem vállal felelősséget.
 17. A mozdonyokra és a vasúti kocsikra felmászni csak a kijelölt helyeken lévő lépcsőkön és a Vasúttörténeti Park dolgozójának útmutatása szerint szabad. Csak saját felelősségre!
 18. Az elzárt területekre belépni TILOS! Sérülés esetén a helyszínen egészségügyi szolgálatot ellátó mentőautónál lehet segítséget kérni a Teherporta bejáratnál, vagy bármelyik biztonsági őrtől.
 19. A Vasúttörténeti Park egész területén TILOS a dohányzás! Dohányozni csak a szabadban, a kijelölt dohányzóhelyeken lehet. A csikkeket eldobálni TILOS! A dohányzóhelyek zöld táblával vannak jelölve.
 20. A kiállított járművekhez hozzányúlni szigorúan TILOS! A kiállított járműveket védő kordonköteleket átlépni, vagy azokat rángatni TILOS! A rendezvényen megfigyelő kamerarendszer van kiépítve.
 1. A Vasúttörténeti Park interaktív programjai a közlekedésbiztonsági szempontok és az időjárás figyelembe vételével fognak üzemelni. A fordítókorongozás kivételével a vasutas interaktívok díjkötelesek.
 2. A rendezvényen lévő ingyenes programokon csak sorban állást követően lehet részt venni.
 3. A rendezvényen csak józan állapotban lehet részt venni. A kulturálatlan magatartást tanúsító személyeket a biztonsági szolgálat eltávolítja. Ez esetben a belépőjegy árát a szervező nem köteles visszatéríteni.
 4. A rendezvény területére belépők számára kötelező betartani a hatályos vírusvédelmi előírásokat!
 5. A szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

Oldtimer Show Kft.  Cg.: 01-09-954270