Tuning és Retro Fesztivál októberben!

TRF másodszor!

2022-ben az AMTS és az Oldtimer Show szervezői összeálltak, hogy egy új típusú rendezvényt hozzanak létre. Október elején nagy sikerrel zajlott le az első „Tuning és Retro Fesztivál” Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkban, összesen 10 hektáros rendezvényterület adott otthont autós szezonzáró fesztiválunknak. A programok és a kiállítások zárt térben és szabad téren voltak elhelyezve. A mozdony fűtőházban volt a fő látványosság: oldtimer autók, átalakított retro autók és tuning autók együttes kiállítása. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk az újfajta kiállítási koncepcióról!

A parkos területeken autós kiegészítő programok voltak elhelyezve: versenyautók, luxus sportautók, Kalandjárók Kiállítás, Cartsyling Találkozó, AMCARS Találkozó, hangnyomásmérő verseny. A tuningautós közönség számára újdonság volt a hagyományőrző és a családi programok: állatkarámok, állatetetés, régi termelőeszközök interaktív kiállítása, mesterség bemutatók, gyerekfoglalkoztató. A 120 éves Csabai Tájházban az igazi Csabai Kolbászt is meg lehetett kóstolni. A gyerek számára jövőre is sok díjmentesen használható játék és program lesz: állatsimogató, arcfestés, íjászat, játszótér, vidámpark. Mindenki számára üde színfolt az igazán retro vasutas programok: lóvasút, sínautó, hajtány, kerti vasút, mozdonyforgató és a felfűtött Truman gőzös. A Vasúttörténeti Parkban sétálva sok látványossággal találkozhatnak a látogatók: aranyhalas tó, díszkút, gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, holokauszt emlékvonat, Aranyvonat, stb… A háztáji termékek több helyen is megtalálhatók: Gasztro utca, Kézműves utca, Vásártér. Ezeken a helyeken házi kolbászokat, sajtokat, mézet, lekvárt és mindenféle hagyományőrző ételt lehet vásárolgatni. A fesztiválunkon a családok apraja és nagyja megtalálta a számára legérdekesebb programot. Örömmel látjuk, hogy a fiatal korosztály számára egyre népszerűbbek a régi idők masinái. A fiatal tunerek egy kis ízelítőt kaphattak a családos életből.

2023. okt. 13-15-ig rendezzük meg ismét az összevont autós szezonzárónkat. Jövőre új koncepcióval jelentkezünk! Ugyanazon gyártmányok oldtimer és modern változatai lesznek párba állítva. A régi autókban kevésbé jártas látogatók megtudhatják pl., hogy az Audi 4 karikája 4 márka összevonásából alakult ki: Wanderer, Horch, DKW, Auto Union. A régi autók felújításának két alapvető stílusirányzata lesz egymással szembe állítva. A muzeális minősítésű restaurált autók az ugyanolyan típusú „retro tuning” autókkal lesznek párba állítva. Máshol még nem látott autók és külföldi különlegességek is lesznek.

A fesztiválra elővételben nem árusítunk belépőjegyet. A jegyeket csak a helyszínen, a fesztivál nyitvatartási idejében lehet megvenni, a következő fizetőeszközökkel: készpénz, SZÉP kártya, bankkártya. A jegyek ára marad a régi, ugyanannyiért lehet megvenni mint 2022-ben.

Az autóval érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak a park mögötti parkolóinkban. A helyszín kerékpárúton és tömegközlekedéssel is megközelíthető.

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk itt találhatók: www.trf.hu

Vegyél rész facebook nyereményjátékainkon! Oszd meg valamelyik posztunkat. Ezzel részt veszel a belépőjegy nyeremény-sorsolások egyikén.

Élményekben gazdag szezonbúcsúztató fesztiválozást kívánnak a szervezők!

Balázs, Laci és Tamás